Archief

Terugkoppeling informatieavond/buurtgesprek op 13 december in AINSI

Op 13 december 2023 organiseerde Limburg Real Estate (LRE) een informatieavond/buurtgesprek in het AINSI-theater aan de Lage Kanaaldijk in Maastricht. Voor deze avond waren circa 50 buurtbewoners en organisaties uitgenodigd die nauw betrokken/geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingen op en rondom het ENCI-complex. In 2024 volgen meer van dit soort bijeenkomsten.

Lees meer

LRE Krant Uitgave Maart/April 2023

Limburg Real Estate (LRE) heeft samen met Rademacher de Vries Architecten het initiatief genomen om in het voormalige Slakhal-gebouw op het ENCI-terrein een ‘place-making’-project te starten. ’Place-making’ legt een verbinding tussen haar gebruikers en openbare ruimtes, denk aan de Slakhal, waarbij de gebruikers een belangrijke rol hebben.

Lees meer

Akkoord over overdracht ENCI
aan Limburg Real Estate

De Provincie Limburg, gemeente Maastricht, omwonenden en Natuurmonumenten zijn akkoord met het overdragen van rechten en plichten van het ENCI-gebied aan de nieuwe eigenaar, Limburg Real Estate (LRE). Er zijn nieuwe afspraken gemaakt over de toekomst van de voormalige cementfabriek en de groeve.

Lees meer

Participatiebijeenkomst ENCI-gebied

Limburg Real Estate (LRE) bedankt de tweehonderd bezoekers die op donderdag 10 november 2022 actief deelnamen aan de Participatiebijeenkomst in het AINSI-gebouw. Wees ervan overtuigd dat uw suggesties – over de toekomst van het ENCI-gebied – in goede handen zijn bij Mecanoo Architecten en Rademacher de Vries Architecten.

Lees meer

Participatiebijeenkomst op
10 november over ENCI-gebied

Limburg Real Estate (LRE), eigenaar van het ENCI-bedrijventerrein, nodigt u uit voor deze bijeenkomst op 10 november van 19.30 tot 22.00 uur in het ENCI-kantoorgebouw (Lage Kanaaldijk 115). Omdat we willen weten met hoeveel mensen we rekening kunnen houden, vragen we om u aan te melden via de site van LRE: www.l-r-e.nl. U bent van harte welkom vanaf 19.30 uur en de presentatie begint om 20.00 uur.

Lees meer

LRE Krant Uitgave Augustus/September 2023

ENCI (ofwel Eerste Nederlandse Cement Industrie) in Maastricht ging in 1926 van start. Het is de oudste cementfabriek van ons land. In juni 2020 sloot de fabriek de poorten en stond sindsdien leeg én te koop.

Lees meer